Graviditet

Graviditet 

En graviditet er en lykkelig begivenhed, men der kan også være mange bekymringer og gener.

Hvis du er gravid, kan apoteket rådgive dig om folinsyre, jerntilskud og forberedelser som køb af sutter og vaskeklude til din baby.

Når du ønsker at blive gravid

Planlægning af graviditet

Allerede når du går i gang med at planlægge en graviditet, skal du starte på folinsyre. Chancerne for graviditet er størst omkring ægløsningen.
 

Sundhed under graviditeten

Når du bliver gravid, er det ekstra vigtigt at leve sundt. Gravide skal spise sundt, motionere og holde sig fra rygning og alkohol.
 

Gener under graviditeten

For de fleste er graviditeten en dejlig tid, hvor man venter spændt på familieforøgelsen. Der er dog ofte nogle gener forbundet med at være gravid, gener som kvalme og forstoppelse er meget typiske.
 

Graviditet og kroniske sygdomme

Hvis du har en kronisk sygdom som astma eller diabetes, er det en god idé at kontakte lægen, så snart du ved, du er gravid. Tager du medicin og er usikker på, om det må tages under graviditet, skal du kontakte lægen, når du begynder at planlægge graviditet.
 

Komplikationer under graviditeten

Under graviditeten kan der opstå komplikationer, der gør graviditeten næsten uudholdelig. I sjældne tilfælde kan de være til fare for dig og dit barn.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe folinsyre, jerntabletter, støttestrømper og meget andet, du kan få brug for under din graviditet. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407