Chat with us, powered by LiveChat Oral opløsning
Medicin

Oral opløsning

Anvendelse

Orale opløsninger skal du indtage gennem munden. Du doserer ved hjælp af det målebæger/måleske eller en doseringssprøjte, som følger med. Spørg på apoteket efter en doseringssprøjte til opmåling den orale opløsning. De fleste orale opløsninger skal du omryste, inden du bruger den. Det er for at sikre, at lægemiddelstoffet er fordelt i væsken, og ikke er faldet til bunds i flasken.

Praktiske råd

Orale opløsninger kan være tilsat smagsstoffer, der skal gøre dem så behagelige som muligt at indtage. Alligevel kan de smage grimt, og det gælder især penicillin. Det kan derfor være svært at få børn til at sluge dem. Den grimme smag kommer fra selve penicillinet, som er meget gennemtrængende. Det kan være en god idé, at du sprøjter den orale opløsninger ind bagud i barnets kind ved hjælp af en sprøjte. Så mærkes den grimme smag mindre. Hvis barnet ikke vil synke den orale opløsning, kan det hjælpe, at du holder barnet for næsen. Hvis den orale opløsning bliver blandet op i anden væske for at dække over smagen, er det vigtigt, at du sørger for, at barnet indtager al væsken.

Holdbarhed og opbevaring

Der er ofte begrænset holdbarhed på orale opløsninger, især når der er tale om penicillin/antibiotika. Derfor bliver de blandet på apoteket, umiddelbart før de udleveres. Orale opløsninger med penicillin/antibiotika skal du opbevare i køleskab, da holdbarheden her er længere end ved stuetemperatur.