Chat with us, powered by LiveChat Medicinmangel - apoteket hjælper, når medicinen mangler
Love og regler

Medicinmangel - apoteket hjælper, når medicinen mangler

Apotekerne er generelt gode til at sikre, at der er den medicin på hylden, som kunderne har brug for. I 98 ud af 100 tilfælde kommer du som kunde derfor ud med den medicin, du gik på apoteket for at hente.

Det kan dog ske, at medicinen er udsolgt på apoteket den pågældende dag, så du må vente til dagen efter for at få din medicin.

Der er også tilfælde, hvor apoteket ikke er i stand til at skaffe præcis den medicin, du har brug for. Apoteket kan så udlevere et lægemiddel, der er magen til, hvis der findes et lægemiddel på det danske marked med samme indholdsstoffer. Eller, hvis det er muligt, kan du få en anden pakningsstørrelse end den, du kom efter. 

Og så er der de tilfælde, hvor apoteket ikke er i stand til at skaffe medicinen eller andet lægemiddel med samme indholdsstoffer, da medicinalgrossisterne melder udsolgt. Kommer du ud for det, må du kontakte lægen for at høre, om der er noget andet medicin, du i stedet for kan komme i behandling med, hvis du ikke kan vente på, at medicinen kommer til landet igen. Apoteket kan ofte oplyse om forventet levering.

Der kan være mange forskellige grunde til, at medicinen er i restordre. Nogle af de mest almindelige er:

  • mangel på råvarer, som skal bruges i medicinen
  • kvalitetsbrist i produktionen, så medicinen må kasseres
  • produktionssvigt hos en leverandør
  • at efterspørgslen efter medicinen er højere, end lægemiddelvirksomheden havde forventet
  • at produktionen af medicin på verdensplan er samlet på færre producenter, hvilket gør forsyningen mere sårbar.
Der kan også være politiske faktorer, der kan have en betydning for forsyningssikkerheden. Under alle omstændigheder er det et globalt problem og ikke kun noget, der rammer de danske forbrugere.