Artboard 1
Apotekerne om COVID-19 (corona)

Test for antistoffer mod COVID-19

På nogle apoteker kan du blive testet for, om du har haft COVID-19. Testen tager 10 minutter og koster 269 kroner.


Testen undersøger via en dråbe blod fra din finger, om din krop har dannet antistoffer mod coronavirus SARS-CoV-2, som er den virus, der kan give sygdommen COVID-19.

Hvor kan jeg blive testet?

En række apoteker landet over tilbyder antistoftesten.

De fleste af dem tester i samarbejde med apotekernes eget vaccinationsselskab APOVAC. Testen sker på delegation af APOVACs speciallæge.

Se listen over APOVAC's testapoteker.     

Nogle apoteker tester for antistoffer i samarbejde med lægevirksomheden Practio.

Se listen over Practios testapoteker på sikkervaccination.dk/covid-19

Antistoftesten er stadig et nyt tilbud på apotekerne. Det anbefales derfor at undersøge med det konkrete apotek, om de er begyndt at tilbyde testen, så du undgår at gå forgæves.

Der kommer løbende flere apoteker til, som tilbyder testen. Hold dig derfor opdateret på ovenstående sider, hvis dit lokale apotek endnu ikke er på listen.

Find kontaktoplysninger på alle apoteker

Spørgsmål og svar om antistoftesten

 • Antistoftesten kan give dig svar på, om du har haft COVID-19 – uanset om du har haft symptomer eller ej. Hvis du har været smittet, har din krop dannet antistoffer mod virusset SARS-CoV-2, som giver sygdommen COVID-19.
  Testresultatet er mest sikkert, hvis du bliver testet minimum tre uger efter, at dine symptomer viste sig første gang.

 • Du kan blive testet, hvis du er rask og ikke har haft kontakt til en person med konstateret COVID-19 inden for de sidste 14 dage.

  Du kan ikke blive testet for antistoffer, hvis du har symptomer på COVID-19 såsom ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste, feber, diarré eller tab af smags- og lugtesans. Hvis du har oplevet disse symptomer inden for de sidste 14 dage, skal du kontakte din læge med henblik på at blive testet for aktuel smitte med COVID-19.

 • Undersøgelsen foregår som en priktest, der bliver udført af apotekets personale. Der skal kun bruges en enkelt dråbe blod for at foretage testen.
  Du får svaret efter 10 minutter.

 • Hvis din antistoftest er positiv, har du med al sandsynlighed haft COVID-19. Der er to typer antistoffer IgM og IgG. Hvis testen kun viser et positivt resultat for IgM, skal man straks ringe til sin læge.

  Generelt betyder antistoffer mod en sygdom, at man er immun over for den. Fordi COVID-19 er en ny sygdom, er det dog ikke endeligt bekræftet, at det også gælder denne.

  Hvis du får et negativt resultat, har du sandsynligvis ikke været smittet. Vær dog opmærksom på, at du kan være smittet for ganske kort tid siden og være i den såkaldte inkubationstid. Det betyder, at du lige er blevet smittet, men endnu ikke har udviklet symptomer på COVID-19 eller antistoffer.

  Uanset hvilket resultat, antistoftesten viser, bør du fortsat følge myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitte såsom god håndhygiejne og fysisk afstand. Hvis du får symptomer på COVID-19, bør du også altid kontakte din læge.

 • Der er en lille usikkerhed forbundet ved testresultatet. Sandsynligheden for et korrekt resultat er beregnet til over 90 %. Der findes på nuværende tidspunkt ingen test der giver et 100% sikkert svar. Ifølge Statens Serum Institut er Apovacs test blandt de bedste, som er tilgængelige på markedet på nuværende tidspunkt. Testresultatet er mest sikkert, hvis du bliver testet minimum 3 uger efter dine symptomer viste sig første gang