Artboard 1
Apotekerne om COVID-19 (corona)

Test for antistoffer mod COVID-19

På nogle apoteker kan du blive testet for, om du har haft COVID-19. Testen tager 10 minutter og koster 269 kroner.

Antistoftesten kan give dig svar på, om du har haft COVID-19 – uanset om du har haft symptomer eller ej.

Testen viser altså ikke, om du er smittet med coronavirus nu. 

Hvis du har været smittet, har din krop dannet antistoffer mod virusset SARS-CoV-2, som giver sygdommen COVID-19.

Testresultatet er mest sikkert, hvis du bliver testet minimum tre uger efter, at dine symptomer viste sig første gang.

 

Testen undersøger via en dråbe blod fra din finger, om din krop har dannet antistoffer mod coronavirus SARS-CoV-2, som er den virus, der kan give sygdommen COVID-19.

Fingerprik til blodprøve til en antistoftest

Hvor kan jeg blive testet?

En række apoteker landet over tilbyder antistoftesten.

De fleste af dem tester i samarbejde med apotekernes eget vaccinationsselskab APOVAC. Testen sker på delegation af APOVACs speciallæge.

Nogle apoteker tester for antistoffer i samarbejde med lægevirksomheden Practio.

Se Danmarkskortet over apoteker, der tilbyder antistoftest

Spørgsmål og svar om antistoftesten

 • Antistoftesten kan give dig svar på, om du har haft COVID-19 – uanset om du har haft symptomer eller ej. Hvis du har været smittet, har din krop dannet antistoffer mod virusset SARS-CoV-2, som giver sygdommen COVID-19.
  Testresultatet er mest sikkert, hvis du bliver testet minimum tre uger efter, at dine symptomer viste sig første gang.

 • Du kan blive testet, hvis du er rask og ikke har haft kontakt til en person med konstateret COVID-19 inden for de sidste 14 dage.

  Du kan ikke blive testet for antistoffer, hvis du har symptomer på COVID-19 såsom ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste, feber, diarré eller tab af smags- og lugtesans.

 • Undersøgelsen foregår som en priktest, der bliver udført af apotekets personale. Der skal kun bruges en enkelt dråbe blod for at foretage testen.
  Du får svaret efter 10 minutter.

 • Hvis din antistoftest er positiv, har du med al sandsynlighed haft COVID-19. Der er to typer antistoffer IgM og IgG.

  Generelt betyder antistoffer mod en sygdom, at man er immun over for den. Fordi COVID-19 er en ny sygdom, er det dog ikke endeligt bekræftet, at det også gælder denne.

  Hvis du får et negativt resultat, har du sandsynligvis ikke været smittet. Vær dog opmærksom på, at du kan være smittet for ganske kort tid siden og være i den såkaldte inkubationstid. Det betyder, at du lige er blevet smittet, men endnu ikke har udviklet symptomer på COVID-19 eller antistoffer.

  Uanset hvilket resultat, antistoftesten viser, bør du fortsat følge myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitte såsom god håndhygiejne og fysisk afstand.

 • Der er en lille usikkerhed forbundet ved testresultatet. Sandsynligheden for et korrekt resultat er beregnet til over 90 %. Der findes på nuværende tidspunkt ingen test der giver et 100% sikkert svar. Ifølge Statens Serum Institut er Apovacs test blandt de bedste, som er tilgængelige på markedet på nuværende tidspunkt. Testresultatet er mest sikkert, hvis du bliver testet minimum 3 uger efter dine symptomer viste sig første gang