Det er lavet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med en række patientforeninger. Badget er især tiltænkt borgere med øget risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med corona. 

Husk at holde afstand! Sådan lyder et af de vigtigste råd, når det gælder forebyggelse af smitte med COVID-19. Men det kan være svært at sige til andre, at de skal lade være med at gå for tæt på. Derfor kan man nu på apoteket hente et badge med et symbol, som signalerer til andre, at de skal holde afstand. 

Badget er produceret af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med en række patientforeninger. Det kan bruges af alle. Men særligt disse målgrupper kan have behov for at opfordre andre til at holde afstand:

  • Borgere med øget risiko for alvorlige forløb, fx ældre og kronisk syge 
  • Pårørende til en, der er i øget risiko for alvorligt forløb
  • Bekymrede borgere, der gerne vil have, at folk holder ekstra afstand

Normalt anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man holder mindst 1 meters afstand til andre. Men anbefalingen er 2 meter, når det gælder personer, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19. 

Alle kan altså hente et badge, og apoteket spørger ikke specifikt ind til, om man er særligt sårbar og i øget risiko i forbindelse med corona.