Artboard 1
Borgerforslag

Apoteket støtter borgerforslag om udstillingsforbud af tobak

Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge. Det er bekymrende og et stort sundhedsproblem. Apoteket støtter borgerforslag om at gemme tobakken væk på salgssteder

Borgerforslag om udstillingsforbud

I detailhandlen har forretningerne under Salling Group allerede skjult tobak og tobakslignende produkter, og Coop forventer, at det er indført i alle deres butikker fra 1. juli 2019. Den største effekt opnås, hvis alle butikker, der sælger tobaksvarer, skjuler produkterne.

Udenlandske erfaringer viser, at et udstillingsforbud virker og er med til at signalere over for de unge, at tobak er skadeligt og ikke et almindeligt produkt på linje med mælk og havregryn. 

Derfor har Coop fremsat et borgerforslag om at gøre det lovpligtigt for alle udsalgssteder at holde tobaksprodukter skjult. Hvis borgerforslaget opnår 50.000 underskrifter, vil det blive behandlet i Folketinget. 

Støt borgerforslaget

Apoteket ønsker ligesom Coop at gøre det lovpligtigt for butikker at gemme tobaksvarer væk. Derfor opfordrer apoteket borgerne til at underskrive borgerforslaget, så det øger chancerne for at blive taget op i Folketinget. På nuværende tidspunkt støtter også Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, DBU og DGI op om forslaget. 
 
Man kan skrive under på borgerforslaget her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01959.
 
Det er også muligt at læse mere om initiativet på https://gemtobakken.nu/.