Chat with us, powered by LiveChat Vaccination mod stivkrampe og difteri
Rådgivning

Vaccination mod stivkrampe og difteri

Er det over 10 år siden, du sidst fik vaccinen, er det på tide med en ny vaccination, så du er beskyttet, hvis uheldet er ude.

Stivkrampe, som medfører kramper og stivhed i muskulaturen, er en invaliderende og i værste fald dødelig sygdom, som skyldes en bakterie, der trænger ind i vævet. Bakterien findes i jord, snavs og lignende, og kan komme ind i kroppen gennem sår  fx ved snitsår lavet med et rustent redskab.

Kontakter du læge eller skadestue efter skaden, får du en booster-stivkrampevaccination, hvis det er over 10 år siden sidst. 

Difteri, også kaldet strubehoste, skyldes en bakterie, der kan give akutte luftvejsinfektioner. Difteri kan spredes til blodet og påvirke nervesystemet og hjertet. Difteri kan være dødelig.
Difteri er uhyre sjælden i Danmark bl.a. pga. vaccinen, som er en del af børnevaccinationsprogrammet, men hvid du rejser til udlandet, bør du undersøge, om Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccinen.

Du kan være på forkant med stivkrampe og difteri og blive vaccineret, inden skaden er sket, eller inden du skal rejse til steder uden let eller billig adgang til lægehjælp.

Kontakt apoteket

Kontakt apoteket direkte for at aftale tid til vaccination og få oplyst priser.