Artboard 1

Antibiotikadagen

I Danmark er vi gode til at undgå overflødig antibiotikabehandling, men vi kan godt blive endnu bedre. Få mere at vide om, hvordan vi kan begrænse brugen.
I Danmark er vi gode til at undgå overflødig antibiotikabehandling, men vi kan godt blive endnu bedre. Få mere at vide om, hvordan vi kan begrænse brugen.

National antibiotikakampagne

Det er et voksende problem, at bakterier bliver resistente - dvs. modstandsdygtige - overfor penicillin og andre typer af antibiotika. Det kan i værste fald betyde, at det på sigt bliver meget svært at behandle helt almindelige og hyppige infektioner som fx lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Vær med i kampen mod antibiotikaresistens

"Brug mig med omtanke" - sådan hedder årets kampagne. Kampagnen skal minde alle - både patienter, apoteker, læger og politikere - om, at vi ikke skal bruge antibiotika, når det er overflødigt.

Vil du vide mere om antibiotika og kampagnen? Læs mere om kampagnen på www.antibiotikaellerej.dk

Se kampagnefilmen "Brug mig med omtanke" og få mere at vide om antibiotikaresistens

Brug antibiotika på den rigtige måde

Skal du have antibiotika, er det vigtigt at tage den korrekt. Du skal huske at tage alle doserne i løbet af dagen og huske at fuldføre hele kuren.

Ellers kan infektionen komme tilbage, så du har brug for antibiotika igen. Det kan være med til at give antibiotikaresistens.

 

Hjælp til at husk antibiotika til dit barn

Apoteket har lavet et lille huskeskema til dig og dit barn. Du kan downloade skemaet og enten alene eller sammen med dit barn krydse af eller sætte klistermærker på, når barnet har fået sin medicin.

Skemaet kan gøre det lidt sjovere for barnet at tage sin medicin.

Hvem står bag kampagnen

Kampagnen er udarbejdet i samarbejde mellem Komiteen for Sundhedsoplysning, Sundheds- og Ældreministeriet og en arbejdsgruppe, der er nedsat under Det Nationale Antibiotikaråd. Apoteker, læger m.fl. støtter op om kampen mod antibiotikaresistens.