Chat with us, powered by LiveChat Bedre hud

Mænd glemmer solrådene

Huden er vores største organ. Men den får ikke altid den største opmærksomhed. Især når det gælder mændene. Det er trist og det kan være livsfarligt
Huden er vores største organ. Men den får ikke altid den største opmærksomhed. Især når det gælder mændene. Det er trist og det kan være livsfarligt

Husk solrådene, far!

De fleste af os er gode til at beskytte vores børn mod solens skadelige stråler. Men vi glemmer os selv. Og mændene er værst – faktisk kender under halvdelen af alle mænd solrådene. Det kan i værste fald være livsfarligt.

Solråd og udendørs arbejde

Husk solhatten - mand
Hvis du arbejder udendørs, er solrådene endnu vigtigere for dig. Men det kan være svært at finde skygge i flere timer. Og ikke alle sikkerhedshjelme har lange skygger. Rækkefølgen på solrådene er ikke tilfældig.
  1. Skygge – så meget som muligt
  2. Tøj der dækker - så godt som muligt.
  3. Sidst, men ikke mindst: Solcremen. Den kan nemlig altid lade gøre. Og husk at bruge den rigtige mængde
læs også:  Gode råd om solcreme

Er du blevet solskoldet?

Når først du er blevet rød, er skaden desværre sket. Men du kan lindre forbrændingen (og husk at give huden pause fra solen, indtil rødme, ømhed og afskallet hud er væk).

Rødmen og irritation:

Brug fugtighedscreme, after-sun lotion eller naturlægemiddel med aloe vera

Hvis kløe:

Brug et lokalbedøvende middel eller et kløestillende middel enten som creme eller tabletter.

Ved svær solskoldning:

Brug håndkøbslægemiddel med hydrokortison (må ikke bruges på øjenlågene). Ved forbrændinger på store dele af kroppen, bør du søge læge.