Chat with us, powered by LiveChat Enterogranulater
Medicin

Enterogranulater

Beskrivelse

Enterogranulater er faste lægemidler, der består af små korn med næsten ens størrelse. Enterogranulater er overtrukket med et tyndt filmovertræk. Det gør, at lægemiddelstoffet først bliver frigivet, når granulatet har passeret det meget sure miljø i mavesækken og har nået tarmen. Derfor går der længere tid end normalt, før lægemidlet begynder at virke.

Anvendelse

Enterogranulat er små korn, som du skal indtage gennem munden. Du skal drikke rigelig med væske, når du indtager det. Enterogranulat må ikke knuses eller tygges.

Bemærk

Du må ikke tage enteropræparater sammen ned varme drikke. Det skyldes, at varmen kan ødelægge det overtræk, som gør, at granulatet kan passere mavesækken uden at blive opløst dér.

Holdbarhed og opbevaring

Enterogranulater skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Enterogranulater kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.