Chat with us, powered by LiveChat Gel
Medicin

Gel

Beskrivelse

En gel er en meget vandholdig form for creme, og den trænger som oftest hurtigt gennem huden. Geler er gennemsigtige og ensartede.

Anvendelse

Geler skal du som bruge på huden, men der findes også geler, som du skal smøre i munden og vagina. Geler skal næsten altid smøres på der, hvor de skal virke. Men der findes også geler, som virker et andet sted i kroppen, når det bliver optaget gennem huden. Det er for eksempel ved hormonbehandling. Du skal smøre gel på i et tyndt lag.

Bemærk

Geler, der indeholder steroider, skal du kun bruge på det angrebne sted. Og du bør vaske hænderne, efter at du har smurt det på eller eventuelt bruge plastikhandsker. Den ordinerede behandling skal følges nøje. Læs i øvrigt brugsanvisningen, eller spørg på apoteket.

Holdbarhed og opbevaring

Geler skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Geler kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.