Chat with us, powered by LiveChat Granulat med modificeret udløsning
Medicin

Granulat med modificeret udløsning

Beskrivelse

Granulater med modificeret udløsning er faste lægemidler, der består af små korn af næsten ens størrelse. Granulater er en kontrolleret sammenklumpning af pulver. Granulater er små portionsposer eller portionsbreve, der indeholder en bestemt mængde lægemiddel, typisk én dosis i hver pose.

Anvendelse

Granulater med modificeret er små korn, der kan bruges i stedet for tabletter eller kapsler, hvis du har svært ved at sluge disse. Granulater med modificeret udløsning skal du indtage gennem munden.

Praktiske råd

Granulat med modificeret udløsning må ikke knuses, da den forlængede virkning af lægemidlet da går tabt. Spørg på apoteket eller læs i indlægssedlen , hvordan du skal tage dit granulat.

Holdbarhed og opbevaring

Granulater skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Granulater kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.