Chat with us, powered by LiveChat Implantat
Medicin

Implantat

Beskrivelse

Implantater er lægemidler, som indeholder en fast mængde lægemiddelstof. Det bliver langsomt frigivet i kroppen, efter at medicinen er blevet implanteret.

Anvendelse

Implantatet får du indsprøjtet under huden af lægen. Medicinen vil herefter virke i en længere periode. Lægen eller apoteket kan oplyse dig om, hvor længe implantatet virker.

Praktiske råd

Du vil ofte være øm et par dage efter på det sted, hvor implantatet er sprøjtet ind. Husk, at rense såret med klorhexidin 0,05 % for at undgå betændelse.

Efter et par dage kan du ikke se, hvor implantatet er sprøjtet ind. Du kan derfor for eksempel stadig have kortærmet bluse på, hvis implantatet er sprøjtet ind i armen.

Bemærk

Implantater skal indsprøjtes af en læge. Implantater er ofte pakket i en steril pakning, og de må derfor ikke åbnes, før det skal sprøjtes ind.

Implantaterne pakkes sterilt, da de skal sprøjtes ind under huden. På den måde undgår man risiko for infektioner.

Holdbarhed og opbevaring

Implantatet skal opbevares tørt og ved stuetemperatur indtil det skal anvendes. Du skal spørge din læge eller på apoteket hvor længe implantatet virker efter at det er indsprøjtet. Implantatet skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.