Chat with us, powered by LiveChat Injektionsvæske
Medicin

Injektionsvæske

Beskrivelse

Injektionsvæske er betegnelse for væsker der indeholder lægemidler, som er beregnet til injektion. Injektionsvæske er betegnelse for væsker der indeholder lægemidler, som er beregnet til injektion.

Anvendelse

Injektionsvæsker bruges til at sprøjte ind i kroppen.

Bemærk

De fleste injektionsvæsker skal sprøjtes ind af en læge. Men for eksempel kvinder, som bliver behandlet for barnløshed eller folk med sukkersyge, kan selv lære at give indsprøjtninger. Hvis du selv skal sprøjte, kan du købe sprøjter og nåle på apoteket. Der findes mange forskellige former for nåle, så det er vigtigt, at du bruger de rigtige. Spørg på apoteket, hvilke nåle du skal bruge. Husk at smide sprøjter og nåle ud i en kanyleboks, så andre ikke stikker sig på dem.

Holdbarhed og opbevaring

Injektionsvæsker skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Injektionsvæsker kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin og skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.