Chat with us, powered by LiveChat Øredråber
Medicin

Øredråber

Beskrivelse

Øredråber er fremstillet i små beholdere, der egner sig til at dryppe i øret.

Anvendelse

Øredråber skal du bruge til at behandle dine ører lokalt fx ved eksem eller infektion. Det er lettest at dryppe ørerne, hvis du ligger ned på siden. Du skal trække den ydre del af øret lidt bagud.

Praktiske råd

Du skal holde hovedet på skrå, når du drypper øret. Du bør varme flasken i hånden et par minutter, inden du bruger dråberne. Det skyldes, at øret er meget følsomt overfor kulde og varme.

Bemærk

For at undgå at flasken bliver forurenet, må den ikke berøre øret, når du drypper det. Nogle øredråber skal omrystes, inden du bruger dem. Det vil fremgå af pakningen.

Holdbarhed og opbevaring

Øredråber har kort holdbarhed, så det er vigtigt, at du læser på indlægssedlen eller på medicinen, hvor længe de kan holde sig. Øredråber skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.

Se apotekets video om øredråber

Øredråber anvendes typisk mod infektion i øret. Opvarm flasken i hånden, så du ikke får kolde dråber i øret. Husk god hygiejne, da øredråber er sterile og ikke må forurenes med bakterier. Se her hvordan du bruger øredråber.