Chat with us, powered by LiveChat Skyllevæske
Medicin

Skyllevæske

Beskrivelse

Skyllevæsker er svage opløsninger af medicin, som skal bruges til at skylle med.

Anvendelse

Skyllevæsker er en fælles betegnelse for væsker, der bruges til at skylle med. Du kan skylle øjet, næsen, øret, munden, endetarmen og så videre. Alt efter hvor du skal skylle, vil det fremgå på medicinen, hvordan du skal gøre.

Praktiske råd

Skyllevæsker skal helst have stuetemperatur, inden du anvender dem. Det skyldes, at det kan være ubehageligt og irriterende at skylle med kolde væsker i for eksempel øjet, øret eller endetarmen.

Bemærk

Du skal ofte anvende forskellige hjælpemidler til at skylle med. Hvis det er i øjet, skal du for eksempel bruge et øjenskyllebæger. Til øret kan du bruge en øresprøjte. Hvis du skal have en tarmskylning, findes der specielle apparater eller sprøjter til det. Du kan få råd og vejledning på apoteket om, hvad du skal bruge.

Holdbarhed og opbevaring

Skyllevæsker har ofte en kort holdbarhed efter at de er åbnet, se på pakningen hvor længe væsken kan holde sig efter åbning. Skyllevæsker skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.