Virker bl.a. ved at binde sig på både T-celler og kræftceller og derved tiltrække de ”gode” T-celler i dit immunforsvar, som får kræftcellerne til at gå til grunde.
Bivirkninger
Dette lægemiddel har skærpet indberetningspligt. Alle eventuelle bivirkninger ved brugen skal derfor indberettes til Lægemiddelstyrelsen, se Lægemiddelstyrelsen (Meld en bivirkning).
Meget almindelige. Flere end 10 ud af 100 personer får bivirkningen.
Blodmangel, Blødning, Lavt indhold af immunglobulin i blodet, Øget risiko for infektioner pga. mangel på hvide blodlegemer, Øget tendens til blødning pga. fald i antallet af blodplader. Diarré, Forstoppelse, Kvalme, Opkastning. Smerter, Feber, Træthed. Luftvejsinfektion. Reaktioner på indstiksstedet. For lidt kalium i blodet, Forhøjet calcium i blodet, Nedsat appetit. Muskel- og ledsmerter. Nervebetændelse fx på arme og ben, Hovedpine. Lungebetændelse, Åndenød, Hoste. Forhøjet blodtryk, Hævelser pga. væskeophobning i kroppen.
Almindelige. Højst 10 ud af 100 personer får bivirkningen.
Øget blødningstendens. For lidt ilt i blodet. Blodforgiftning. Påvirkning af nervesystemet. Leverpåvirkning, Forhøjet kreatinin i blodet, Påvirkning af bugspytkirtlen. For lidt calcium i blodet, For lidt natrium i blodet, For meget kalium i blodet. Tumorflarereaktion. Påvirkning af hjernen. Betændelse i hudens dybere lag.
Før hver dosis vil du få binyrebarkhormon, et antihistamin og medicin som nedsætter feber for at undgå bivirkninger.
Overfølsomhedsreaktioner kan medføre pause eller ophør med behandlingen.
Under behandlingen bør du undgå at blive vaccineret med levende vacciner. Det gælder også i 4 uger før og efter behandlingen.
På grund af risiko for mangel på hvide blodlegemer og dermed infektioner, skal du jævnligt have taget blodprøver, og du vil blive observeret for tegn på infektioner.
Trafikadvarsler
Forsigtighed tilrådes ved bilkørsel og maskinbetjening.