Artboard 1
Rådgivning

Genordination af visse receptpligtige lægemidler

Apotekerne tilbyder genordination af visse receptpligtige lægemidler til borgere i stabil behandling, som ikke har en gyldig recept, men som har et behandlingsmæssigt behov.

Sundhedsydelsen udføres af uddannede behandlerfarmaceuter og tilbydes på apoteker og apoteksfilialer i hele åbningstiden og vagttjenesten.

Sundhedsydelserne vil forbedre serviceniveauet og er et supplement til den lægelige behandling. 

Hvad er en behandlerfarmaceut?
En behandlerfarmaceut er en farmaceut, der har opnået opgavespecifik autorisation til at kunne genordinere receptmedicin samt ordinere dosisdispensering af medicin med tilskud. Behandlerfarmaceuten opnår sin opgavespecifikke autorisation som behandlerfarmaceut gennem et kursus i behandlerfarmaci. 

Genordination
Apoteket kan tilbyde at genordinere lægemidler til borgere, der er i stabil behandling og har en aktiv ordination på et lægemiddel, hvis lægemidlet er angivet på Styrelsen for Patientsikkerheds liste over lægemidler til genordination. Find bekendtgørelsen og genordinationslisten her på Retsinformations hjemmeside.

Apoteket må genordinere lægemidlet i mindste pakning. Apoteket må ikke genordinere til gravide, ammende eller børn under 15 år. Sidste udlevering af lægemidlet til borgeren skal være sket på baggrund af en recept fra lægen. 

En genordination koster - ud over prisen for det genordinerede lægemiddel - et gebyr på 20 kr., som borgeren skal betale i forbindelse med ekspeditionen på apoteket.

Behandlerfarmaceut