Artboard 1
Rådgivning

Medicinsamtale - kom godt i gang med din medicin

Har du fået konstateret en kronisk sygdom, så tilbyder apoteket en medicinsamtale, så du kommer godt i gang med din medicin.

Medicinsamtale – et gratis tilbud til dig

En Medicinsamtale med apotekets farmaceut er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder er kommet i behandling med ny medicin efter at have fået konstateret en kronisk sygdom. Målet med medicinsamtalen er, at du kommer godt i gang med din medicin.

Medicinsamtalen er gratis.

Emner i en medicinsamtale kunne være:

  • Hvordan virker medicinen?
  • Hvordan bruges medicinen?
  • Medicinens bivirkninger
  • Gode vaner omkring det at bruge medicin
  • Bekymringer om brug af medicinen
  • Tilskud til medicinen

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaring viser, at mange nye brugere af medicin ikke får taget medicinen, som de bør. Det kan skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden, bivirkninger m.m.
Samtalen med farmaceuten kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde får du det bedste ud af medicinen.

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen. Det kan også være i dialogen med apoteket, du får samtalen anbefalet. Du skal bestille tid til samtalen.

Første del af samtalen varer ca. 10 minutter og foregår på apoteket i rolige og diskrete omgivelser, hvor du kan tale uforstyrret med farmaceuten. 

Anden del varer også ca. 10 minutter og foregår samme sted eller over telefonen omkring 3-4 uger efter første samtale. 

Se hvordan en medicinsamtale kan foregå

Apoteket tilbyder gratis medicinsamtale til borgere, der for nyligt er sat i medicinsk behandling for en kronisk sygdom.

Er medicinsamtalen noget for dig?

Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder har fået konstateret en kronisk sygdom og er kommet i medicinsk behandling for den.
Det gælder uanset, om du lige er startet med medicinen, eller om du har taget medicinen i nogle måneder. Tilbuddet gælder også forældre til børn, der har fået konstateret en kronisk sygdom.

Du kan kontakte dit lokale apotek for at høre mere.
læs brochuren Medicinsamtale