Rådgivning

Medicinsamtale 

Har du en kronisk sygdom, så tilbyder apoteket en medicinsamtale, så du får det bedste ud af din medicin.

Medicinsamtale – et gratis tilbud til dig

 
Medicinsamtalen er en kort, gratis samtale med apotekets farmaceut. 
 
Der findes to slags medicinsamtaler på apoteket:

Borgere med nydiagnosticeret kronisk sygdom
Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder har fået konstateret en kronisk sygdom og derfor har fået ny medicin. Målet med medicinsamtalen er, at du kommer godt i gang med din medicin.


Borgere med manglende medicinefterlevelse ved kronisk sygdom
Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der i mindst 12 måneder har fået medicin for en kronisk sygdom og oplever problemer med at få taget din medicin. Medicinsamtalen kan støtte dig i at få gode vaner omkring medicinen og på sigt få den bedste effekt af medicinen.

Emner i en medicinsamtale kunne være:

  • Hvordan virker medicinen?
  • Hvordan bruges medicinen?
  • Medicinens bivirkninger
  • Gode vaner omkring det at bruge medicin
  • Bekymringer om brug af medicinen
  • Tilskud til medicinen

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaring viser, at mange brugere af medicin ikke får taget medicinen, som aftalt med lægen. Det kan bl.a. skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden og bivirkninger.

Samtalen med farmaceuten kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde kan du få etableret gode vaner og få det bedste ud af medicinen.

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen, eller det kan være i dialogen med apoteket, at du får samtalen tilbudt. 

Medicinsamtalen er delt op i to dele, som sammenlagt tager ca. 20 minutter. 

Første del af samtalen foregår på apoteket i rolige og diskrete omgivelser, hvor du kan tale uforstyrret med farmaceuten. Hvis du ønsker det, er der mulighed for at holde medicinsamtalen som en videosamtale, hvor du og farmaceuten kan se hinanden. 

Anden del foregår samme sted som første samtale, på apoteket eller som videosamtale, eller over telefonen omkring 3-4 uger efter første samtale.

Hvis du har en sprogbarriere i forhold til dansk, kan apoteket i nogle tilfælde tilbyde samtalen på dit sprog.

Se hvordan en medicinsamtale kan foregå

Apoteket tilbyder gratis medicinsamtale til borgere, der for nyligt er sat i medicinsk behandling for en kronisk sygdom.

Er medicinsamtalen noget for dig?

Medicinsamtalen er tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder har fået konstateret en kronisk sygdom og er kommet i medicinsk behandling for den, og til dig, der i mindst 12 måneder har fået medicin for en kronisk sygdom, men oplever udfordringer med at få taget den. 

Tilbuddet gælder også forældre til børn, der har en kronisk sygdom.

Du kan kontakte dit lokale apotek for at høre mere.