Chat with us, powered by LiveChat Brusetabletter
Medicin

Brusetabletter

Beskrivelse

Brusetabletter virker hurtigere end almindelige tabletter, fordi de allerede er opløst, når de bliver indtaget.

Anvendelse

Brusetabletter er beregnet til opløsning i vand (som regel et halvt glas svarende til cirka 100 ml). Efter afbrusning skal du drikke opløsningen.

Praktiske råd

Brusetabletter bliver ikke altid opløst fuldstændigt. Mange brusetabletter efterlader en smule pulver, der ikke kan opløses i væsken. Derfor kan det være en fordel, at du rører i opløsningen, inden du drikker den, så pulveret bliver fordelt i væsken.

Bemærk

Du må ikke tygge eller sluge brusetabletter. Nogle brusetabletter, som også kaldes tabs eller rensetabletter, er ikke beregnet til at spise. Der er for eksempel brusetabletter til proteserens.

Holdbarhed og opbevaring

Brusetabletter er meget følsomme over for fugt, så sørg for, at røret til tabletterne lukkes tæt hver gang. Tabletrøret bør opbevares tørt, hvorfor badeværelset ikke er ideelt. Nogle brusetabletter er pakket enkeltvis. De enkelte tabletter skal først pakkes ud umiddelbart før anvendelse pga. følsomhed overfor fugt. Brusetabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.