Chat with us, powered by LiveChat Depotplastre
Medicin

Depotplastre

Beskrivelse

Depotplastre er plastre, der indeholder lægemiddel, som langsomt bliver afgivet. Lægemidlet bliver på den måde optaget gennem huden.
 
Plastret virker ikke lokalt, men afgiver lægemiddelstof, der trænger gennem huden til blodbanen. Herefter bliver lægemiddelstoffet til hele kroppen fordelt.

Anvendelse

Du skal sætte depotplastre på huden. Det er vigtigt, at du placerer plastret et sted, hvor huden er "tynd" og ubeskadiget. Der må altså ikke være sår eller rifter. Det er også vigtigt, at du sætter plastret på forskellige steder fra gang til gang for at undgå hudirritation fra limen på plastret.

Apotekets video om brug af medicinsk plaster

Praktiske råd

Umiddelbart efter at plasteret er sat på, skal du dække det med din hånd i cirka ½ minut. Det gør, at limen på plastret opvarmes, så det binder bedre. De fleste depotplastre tåler vand. Det vil sige, at de kan bruges i blandt andet badet og svømmehallen.

Bemærk

Nogle depotplastre skal tages af om natten for at give kroppen en pause fra lægemidlet, mens andre skal fornyes for eksempel to gange om ugen. Læs indlægssedlen, eller spørg på apoteket. Når huden bliver varm, trænger der mere lægemiddelstof gennem huden. Det skal du være opmærksom på, hvis du går i solarie eller solbader.

Holdbarhed og opbevaring

Depotplastre skal opbevares tørt og ved stuetemperatur. Selvom de ofte er pakket i hver sin pakke, er det meget vigtigt at de ikke får fugt, for eller kan det være svært at få dem til at klæbe. Depotplastre kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.