Beskrivelse
Plastre har et indhold af lægemiddelstof, der bliver afgivet langsomt. På den måde bliver lægemidlet optaget gennem huden. Plastret virker ikke lokalt. Det afgiver lægemiddelstof, der trænger gennem huden til blodbanen. Herpå bliver lægemiddelstoffet fordelt til hele kroppen.
Anvendelse
Du skal sætte plastre på huden. Det er vigtigt, at du placerer plastret et sted, hvor huden er "tynd" og ubeskadiget, altså uden sår. Det er også vigtigt, at du sætter plastret på forskellige steder fra gang til gang. Det er for at undgå, at din hud skal blive irriteret på grund af limen på plastret.
Praktiske råd
Umiddelbart efter at du har sat plastret på, skal du dække det med hånden i cirka ½ minut. På den måde bliver limen på plastret opvarmet og binder bedre. De fleste depotplastre tåler vand, så de kan anvendes i badet og svømmehallen.
Bemærk
Nogle plastre skal du tage af om natten for at give kroppen en pause fra lægemidlet. Andre skal du forny for eksempel to gange om ugen. Læs indlægssedlen eller spørg på apoteket. Når huden bliver varm, trænger der mere lægemiddelstof gennem huden. Vær opmærksom på det, hvis du går i solarie eller solbader.
Holdbarhed og opbevaring
Plastre skal opbevares tørt og ved stuetemperatur. Selvom de ofte er pakket i hver sin pakke, er det meget vigtigt at de ikke får fugt, for eller kan det være svært at få dem til at klæbe. Plastre kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.