Chat with us, powered by LiveChat Inhalationspulver
Medicin

Inhalationspulver

Beskrivelse

Inhalationspulver er pulver beregnet til at inhalere gennem en inhalator. Inhalationspulver bruges til lokal behandling af luftvejene ofte i forbindelse med astma eller bronkitis. I nogle inhalatorer er der et fast antal doser. For andre gælder det, at du selv skal anbringe lægemidlet i inhalatoren for eksempel i form af kapsler.Der findes flere forskellige inhalatorer på markedet. Du kan få mere information på indlægssedlen, eller du kan spørge på apoteket. Her findes der forskellige typer af inhalatorer uden aktivt stof til demonstrationsbrug.

Anvendelse

Inhalationspulvere skal du inhalere gennem munden og ned i luftvejene, hvor det virker.

Praktiske råd

En stor del af inhalationspulveret når ikke ned i lungerne, men sætter sig i mund og svælg. For at undgå, at det irriterer dig, er det en god idé at skylle munden, hver gang du har brugt lægemidlet. Hvis inhalationspulveret indeholder binyrebarkhormon, er det særlig vigtigt, at du skyller munden med vand og spytter det ud igen for at forhindre svamp i munden.

Bemærk

Nogle inhalationsapparater kræver regelmæssig rengøring for, at de skal virke efter hensigten. Nogle pulvere er tilsat laktose (mælkesukker), som vil kunne smages, når du har suget ind. Andre pulvere kan du ikke smage. Det væsentlige er imidlertid ikke, om du har fået pulveret ind i munden, hvor det smages. Det vigtige er, om du har fået inhaleret det helt ned i luftvejene, hvor det skal virke.

Holdbarhed og opbevaring

Inhalationspulvere skal opbevares i original emballage for at undgå befugtning af pulveret. Inhalationspulvere kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen.

Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.