Chat with us, powered by LiveChat Inhalationsspray
Medicin

Inhalationsspray

Beskrivelse

Inhalationsspray bruges til lokal behandling af luftvejene ofte i forbindelse med astma eller bronkitis.

Anvendelse

Inhalationsspray er beregnet til at inhalere gennem munden og ned i luftvejene, hvor den virker.

Praktiske råd

En stor del af lægemidlet når ikke ned i lungerne, men sætter sig i mund og svælg. For at undgå, at det giver irritation, skal du skylle munden med vand hver gang, at du har brugt sprayen. Hvis inhalationssprayen indeholder binyrebarkhormon, er det særlig vigtigt at skylle mund og spytte det ud igen for at forhindre svamp i munden.

Det kan være svært at mærke, om du har fået en dosis, så det er vigtigt, at du lærer, hvordan sprayen bruges rigtigt. Der findes "placebo" spray uden lægemiddelstof, som du kan få demonstreret på apoteket

Hvis du har besvær med at koordinere vejrtrækning med udløsning af lægemiddel fra sprayen, kan du have gavn af en åndingsbeholder eller spacer, der kan sættes på sprayen. Åndingsbeholdere bruges ofte til små børn. For både åndingsbeholder og sprayens mundstykke gælder, at de skal gøres rene mindst en gang om ugen. Se i øvrigt brugsvejledningen.

Bemærk

Du skal ryste inhalationssprays hver gang, inden du bruger den. Se i øvrigt brugsvejledningen.

Holdbarhed og opbevaring

Inhalationssprays skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Inhalationssprays kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.