Chat with us, powered by LiveChat Næsedråber
Medicin

Næsedråber

Beskrivelse

Næsedråber findes i en lille praktisk flaske på 10 ml, som du kan have med dig overalt i de perioder, hvor du eller dit barn har brug for næsedråber.

Anvendelse

Næsedråber skal du bruge i næsen som regel i forbindelse med, at du er forkølet eller har allergi.

Praktiske råd

Puds næsen, inden du drypper. På den måde bliver næsen renset ud, og lægemidlet kommer lettere i kontakt med slimhinderne. Når du skal give, eller selv tage næsedråber, skal hovedet lægges tilbage, så dråberne ikke løber ud med det samme. Skal du give næsedråber til små børn, er det letteste at lægge barnet på ryggen med hovedet bagoverbøjet. Efter et par minutter bøjes hovedet forover, så næsedråberne kan trænge ind overalt i næsens hulrum.

Bemærk

Det er ikke alle næsedråber, der kan bruges "ubegrænset". Se indlægssedlen, eller spørg på apoteket. Næsedråber er personlige, og de bør ikke deles med andre. Nogle næsedråber fås i endosisbeholdere. Det kan være en fordel, hvis man er flere, som skal dele en pakning.

Holdbarhed og opbevaring

Næsedråber skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Næsedråber kan ofte holde sig 5 år, du skal dog huske at rense studsen hvis du gemmer dråberne til senere. Husk at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.

Se apotekets video om næsedråber

Næsedråber er gode til mindre børn, som endnu ikke kan bruge en næsespray. Næsedråber bruges typisk mod stoppet næse. I de fleste tilfælde findes de som endosis-beholdere med saltvand. Se her hvordan du bruger næsedråberne korrekt.