Artboard 1
Medicin

Næsespray

Anvendelse

Næsespray skal du bruge i næsen som oftest i forbindelse med forkølelse eller allergi.

Sådan bruger du næsespray

Praktiske råd

Puds næsen, inden der sprayes. På den måde bliver næsen renset ud, og lægemidlet kommer lettere i kontakt med slimhinderne. Når du sprayer, skal sprayen holdes lodret. Det sikrer, at doseringen bliver korrekt. En næsespray er som regel en pumpe uden drivgasser. Inden næsesprayen tages i brug, skal du derfor pumpe væske et par gange fra flasken op i forstøveren.

Bemærk

Det er ikke alle næsesprays, du kan bruge "ubegrænset". Se indlægssedlen, eller spørg på apoteket. En næsespray er personlig, og den bør ikke deles med andre. Næsespray fordeler sig bedre på næsens slimhinde end næsedråber.

Holdbarhed og opbevaring

Næsespray skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Næsespray´s kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen.Du kan ofte bruge næsesprayen til f.eks. flere forkølelser, men du skal huske at rense studsen, så gamle bakterier ikke gemmer sig her. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.