Chat with us, powered by LiveChat Resoribletter virker hurtigere end almindelige tabletter
Medicin

Resoribletter

Beskrivelse

Resoribletter er lægemidler beregnet til at blive optaget i kroppen gennem mundens slimhinde.

Anvendelse

Du skal placere resoribletter under tungen eller mellem tandkød og læbe eller kind, hvor de bliver opløst. Det betyder, at de virker hurtigere end almindelige tabletter. Det er en fordel ved for eksempel behandling mod smerter og rygeafvænning.

Praktiske råd

Lægemiddelstoffet i visse resoribletter (nitroglycerin) fordamper, hvis låget på glasset ikke er skruet ordentligt på. Derfor er det vigtigt, at du lukker beholderen tæt hver gang.

Bemærk

Du må ikke sluge resoribletter.

Holdbarhed og opbevaring

Lægemiddelstoffet i visse resoribletter (nitroglycerin) fordamper, hvis låget på glasset ikke er skruet ordentligt på. Derfor er det vigtigt, at beholderen lukkes tæt hver gang. Resoribletter skal derfor opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Holdbarheden af resoribletter varierer efter hvornår de er åbnet, det er derfor vigtigt at læse på indlægssedlen hvor lang tid de er holdbare efter åbning. Hvis pakning ikke er åbnet er resoribletter holdbare i 5 år, men se altid på udløbsdatoen på pakningen, hvor længe de kan holde sig. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.