Chat with us, powered by LiveChat Tyggegummi
Medicin

Tyggegummi

Beskrivelse

Medicinsk tyggegummi er et fast lægemiddel fremstillet af en gummibase, der kan være tilsat smagskorrigerende stoffer. Medicinsk tyggegummi frigiver lægemiddelstof, når du tygger på det, og du må ikke synke tyggegummiet.

Anvendelse

Medicinsk tyggegummi skal du bruge til lokal behandling i munden fx fluortyggegummi. Tyggegummi kan også bruges til at frigive et lægemiddel, der skal optages i kroppen gennem mundens slimhinde, for eksempel nikotin.

Praktiske råd

Når du tygger nikotintyggegummi, er det vigtigt, at du tygger langsomt. Og tyggegummiet skal lægges op mod kinden, når du kan smage nikotinen. På den måde kan nikotinen blive optaget over mundslimhinden og dermed virke. Hvis du blot tygger på et nikotingummi hele tiden risikerer du, at du bliver utilpas og får hjertebanken, svimmelhed, hikke, luft i maven og irritation i halsen. Ligeledes vil nikotinen ikke virke, hvis den blot tygges direkte ned i maven.

Bemærk

Nogle tyggegummier skal du tygge på en speciel måde. Se indlægssedlen eller spørg på apoteket. Du bør ikke bruge tyggegummi, hvis du har tandprotese. Du må ikke synke tyggegummi.

Holdbarhed og opbevaring

Tyggegummi skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Tyggegummi kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.