Artboard 1
Sundhed

Rejsevaccination

Ved rejser i udlandet anbefales forskellige vaccinationer afhængigt af, hvor du rejser hen, og hvor længe du er væk.

Rejsevaccination – mere eller mindre nødvendig

Ved rejse i en række lande, især i Asien, Afrika og Sydamerika, er det nødvendigt at blive vaccineret mod smitsomme sygdomme, før du rejser fra Danmark.

Risikoen for smitte er mindst ved korte rejser til turistområder i storbyer og størst ved længerevarende rejser under mere primitive forhold og i nærkontakt med natur og lokalbefolkning. Derfor kan der være stor forskel på, hvad du skal vaccineres mod.

Hvis du skal ud at rejse er det en god idé at starte tidligt (4-6 uger før afrejse) med at undersøge hvilke vaccinationer, der er nødvendige for dig.

Situationen ændrer sig løbende

Hvis du skal ud at rejse er det en god idé at starte tidligt (4-6 uger før afrejse) med at undersøge, hvilke vaccinationer, der er nødvendige for dig.

Det er forskelligt fra land til land, hvilke vaccinationer, der er nødvendige.

Vær også opmærksom på, at der hele tiden opstår nye epidemier rundt omkring i verden, så det er vigtigt, at du altid indhenter den sidste nye information.

Husk, at vaccination ikke giver 100 % beskyttelse. Du bør derfor også være forsigtig med, hvad du spiser, og hvilket miljø du befinder sig i.

Her får du hjælp og råd

Seruminstituttets hjemmeside, www.vaccination.dk og sikkervaccination.dk kan du finde oplysninger om, hvilke vaccinationer du bør få, inden du rejser. Her kan du også undersøge, om det er relevant med malariamedicin.

Danske Lægers Vaccinations Service samarbejder med landets største rejsebureauer for at sikre, at alle kunder får korrekt og præcis information om vaccination, rejseapotek og lægefaglige råd om forebyggelse og sundhed på rejsen. Bestil tid og læs mere på www.sikkerrejse.dk.

Flere apoteker tilbyder nu også rejsevaccination. Alle vaccinatører på apoteket har gennemført en uddannelse i rejsevaccinationer, så de er klar til at vaccinere og rådgive dig inden rejsen. Se på www.sikkervaccination.dk, hvilket apotek tæt på dig, der kan hjælpe dig med vaccinationerne inden rejsen.

På disse sider kan du også læse mere om, hvor længe de forskellige vaccinationer beskytter.

Rejsevaccination - for egen regning

Sygesikringen betaler ikke for rejsevaccinationer. Du skal derfor selv betale for dine vaccinationer.