Chat with us, powered by LiveChat Rejsevaccination – rigtig god at have med på turen
Sundhed

Rejsevaccination

Rejsevaccination er afhængig af rejsens destination og varighed

I en række lande, især i Asien, Afrika og Sydamerika, er det nødvendigt at blive vaccineret mod smitsomme sygdomme, før du rejser fra Danmark.

Risikoen for smitte er mindst ved korte rejser til turistområder i storbyer og størst ved længerevarende rejser under mere primitive forhold med nærkontakt med natur og lokalbefolkning.

Derfor kan der være stor forskel på, hvad du skal vaccineres mod.

 

Hvis du skal ud at rejse, er det en god idé at starte tidligt (4-6 uger før afrejse) med at undersøge, hvilke vaccinationer der er nødvendige for dig.

Situationen ændrer sig løbende

Hvis du skal ud at rejse, er det en god idé at starte tidligt (4-6 uger før afrejse) med at undersøge, hvilke vaccinationer der er nødvendige for dig.

Det er forskelligt fra land til land, hvilke vaccinationer der er nødvendige.

Vær også opmærksom på, at der hele tiden kan opstå nye epidemier rundt omkring i verden, så det er vigtigt, at du altid indhenter den sidste nye information.

Husk, at vaccination ikke giver 100 % beskyttelse, og du bør derfor også være forsigtig med, hvad du spiser, og hvilket miljø du befinder sig i.

Her får du hjælp og råd

Seruminstituttets hjemmeside kan du finde oplysninger om, hvilke vaccinationer du bør få, inden du rejser. Her kan du også undersøge, om det er relevant med malariamedicin.
 
Sygesikringen betaler ikke for rejsevaccinationer. Du skal derfor selv betale for dine vaccinationer, men hvis du er medlem af den private Sygeforsikring "danmark", kan du få tilskud til vaccinerne.

FAQ

  • Ved rejser til visse lande, især i Asien, Afrika og Sydamerika, anbefales det at blive vaccineret mod smitsomme sygdomme, før du rejser fra Danmark. Risikoen for smitte er afhængig af rejsemålet og varigheden af opholdet. Derfor kan der være forskel på, hvilke vaccinationer der er nødvendige.

  • Det anbefales at starte tidligt, gerne 4-6 uger før afrejse, med at undersøge hvilke vaccinationer der er nødvendige for din rejse. Situationen og anbefalingerne kan ændre sig, så det er vigtigt at være opdateret.

  • Seruminstituttets hjemmeside er en god kilde til at finde oplysninger om vaccinationer, der anbefales før rejser. Her kan du også undersøge, om malariamedicin er relevant for dit rejsemål.

  • Sygesikringen dækker ikke omkostningerne til rejsevaccinationer, så du skal selv betale for vaccinationerne. Hvis du er medlem af den private Sygeforsikring "danmark", kan du få tilskud til vaccinerne.