Artboard 1
Medicin

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer at tage min medicin?

Alt efter hvilken medicin du tager, er der forskel på, hvad du skal gøre, hvis du glemmer at tage den.

Når du glemmer din medicin… 

Skal du springe den glemte dosis over, eller skal du tage den med det samme? Det kommer helt an på, hvad det er for en type medicin, du har glemt.

Husk din indlægsseddel, når du glemmer din medicin

I nogen tilfælde spiller det ikke så stor en rolle, at du glemmer din medicin en enkelt gang, mens det i andre tilfælde kan det være farligt at glemme en enkelt dosis.
På indlægssedlen, der følger med din medicin, står der oplysninger om, hvad du skal gøre, hvis du glemmer din medicin. Er du i tvivl, så spørg din læge eller på apoteket. 
Har du mistet indlægssedlen, kan du finde den elektronisk  HER

Det er nemmere at huske den foreskrevne behandling, hvis den kombineres med daglige vaner som fx måltider eller tandbørstning.

Få faste rutiner

For at huske at tage din medicin, er det vigtigt, at du indarbejder faste rutiner for indtagelse. Det er nemmere at huske at tage medicinen som lægen har ordineret, hvis den kombineres med daglige vaner som fx måltider eller tandbørstning.

Hvis du ofte glemmer din medicin kan du læse mere om apotekets medicinhusker app her

Den rette koncentration af medicin i kroppen

For at få effekt af den medicinske behandling er det nødvendigt at opnå en tilstrækkelig koncentration af medicinen i kroppen (terapeutisk indeks). Koncentrationen skal være over det minimalniveau, der giver effekt, og under det maksimale niveau, over hvilket der er sandsynlighed for uønskede virkninger, bivirkninger eller forgiftninger. 

Glemmer du at tage din medicin, vil koncentrationen af medicin i kroppen falde. Hvordan kroppen bliver påvirket af dette udsving i koncentration af medicin, afhænger dels af, hvad der behandles for, og dels af virkningen af den pågældende medicin.