Chat with us, powered by LiveChat Depotøjendråber
Medicin

Depotøjendråber

Beskrivelse

Depotøjendråber fremstilles i små praktiske beholdere på enten 5 eller 10 ml eller i éndosisbeholdere, så du altid kan have dem på dig, klar til brug.

Anvendelse

Du skal bruge depotøjendråber i øjnene til behandling af for eksempel forhøjet tryk i øjnene. Depotøjendråber er lavet på en måde, så de virker længere tid i øjnene. Derfor skal du ikke dryppe øjnene så ofte som med almindelige øjendråber. Når du drypper øjet, skal du lægge hovedet let bagover, det nedre øjenlåg trækkes lidt nedad med en finger, og blikket rettes opad. Prøv at få dråben til at ramme midt i nederste øjenlåg.

Se apotekets video om øjendråber

Hvad enten du har øjenbetændelse, grøn stær eller tørre øjne, er det vigtigt, at du bruger dine øjendråber rigtigt. På den måde får du den største effekt. Øjendråber er sterile, så husk hygiejnen omkring håndvask og øjendråberne, ellers risikerer du at få en infektion.

Praktiske råd

Hvis du skal dryppe øjet flere gange i træk, eller skal dryppe med flere forskellige slags øjendråber, skal du vente et par minutter mellem hver drypning. Det skyldes, at øjet kun kan have en dråbe i øjet ad gangen. Hvis du har glemt at tage dine depotøjendråber, skal du tage dem hurtigst muligt. Det gælder dog ikke, hvis der kun er få timer til næste drypning. Har du svært ved at holde øjendråbeflasken og ramme øjet, kan du købe en dråbestøtte. Spørg på apoteket.

Bemærk

Når du drypper øjet, skal du undgå at røre ved øjet eller huden omkring øjet med spidsen af flasken.

Holdbarhed og opbevaring

Depotøjendråber kan kun holde 4 uger efter at du har åbnet dem. Lukkede øjendråbeflasker kan holde indtil det udløb der står på flasken. De fleste øjendråber skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, men der findes øjendråber som skal opbevares i køleskab indtil du åbner dem.

Øjendråber skal ofte beskyttes mod lys, og det er derfor en god ide at opbevare dem i kartonen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.