Chat with us, powered by LiveChat Øjensalve
Medicin

Øjensalve

Beskrivelse

Øjensalve bliver fremstillet i små tuber med op til 5 ml. I spidsen, hvor salven skal trykkes ud, er der et meget lille hul. Det skyldes, at der ikke skal bruges særlig meget salve i øjnene.

Anvendelse

Øjensalve skal du bruge i dine øjne eller i øjenomgivelser ved for eksempel infektion og herpes. Du skal placere øjensalven i øjet. Træk med fingeren i den nedre øjenlågskant. Her skal du lægge en salvestreng på knap 1 cm i øjenlågsranden. For at fordele salven skal du blinke et par gange.

Praktiske råd

Hvis salven er hård, kan du gøre den blød ved at varme den let op i hånden. Øjensalve kan sløre dit syn i et stykke tid efter brugen. Hvis du kun skal bruge øjensalve én gang om dagen, kan det være en fordel at bruge den til natten, så du ikke mærker til denne gene.

Bemærk

Det er vigtigt, at du ikke berører øje eller øjenomgivelser med tubespidsen. Ellers risikerer du at forurene tubens indhold. Øjensalve har begrænset holdbarhed på 1 måned, efter at du har åbnet den. Du kan ikke bruge øjensalve sammen med kontaktlinser. Øjensalve er strengt personligt, og du må ikke dele den med andre.
Illustration af øjensalv og øjendråber i flaske og engangspipetter
Medicin til brug i øjnene fås i flere former men oftest som øjendråber i flasker eller endosisbeholdere eller som creme, gel eller salve i tube.

Holdbarhed og opbevaring

Øjensalve har begrænset holdbarhed på 1 måned efter åbning. Øjensalve skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.