Chat with us, powered by LiveChat Depottabletter
Medicin

Depottabletter

Beskrivelse

Depottabletter er tabletter, hvor lægemiddelstoffet bliver frigivet over en længere periode. Det gør, at lægemidlet virker i længere tid end en almindelig tablet.

Anvendelse

Du skal indtage depottabletter gennem munden. Du skal synke dem med mindst et halvt glas vand. Du skal sidde eller stå op, når du tager dem for at undgå, at de sætter sig fast i spiserøret.

Praktiske råd

Depottabletter må du som udgangspunkt ikke tygge eller knuse. Nogle depottabletter skal synkes hele. Depottabletter, hvor der er en delekærv, kan deles i kærven. Nogle depottabletter kan, umiddelbart før du indtager dem, røres ud i et glas vand. Men det gælder ikke alle. Er du i tvivl, så se indlægssedlen eller spørg på apoteket.

Bemærk

Du må ikke tygge eller knuse depotpræparater, fordi depotvirkningen så bliver ødelagt. På den måde får du for stor en dosis lægemiddel på én gang.

Holdbarhed og opbevaring

Depottabletter skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Depottabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.