Chat with us, powered by LiveChat Tabletter med modificeret udløsning
Medicin

Tabletter med modificeret udløsning

Beskrivelse

Tabletter med modificeret udløsning er faste doserede lægemidler, som du skal indtage gennem munden. Tabletter med modificeret udløsning er fremstillet, så du skal tage tabletten færre gange om dagen, end du ville skulle tage en almindelig tablet for at opnå den samme virkning.

Anvendelse

Tabletter med modificeret udløsning virker på den måde, at de over en længere periode bliver opløst enten i mavesækken eller i tarmen. Herefter bliver det aktive lægemiddelstof ført rundt i kroppen via blodet. Du skal synke tabletter med modificeret udløsning med mindst et halvt glas vand, og du skal spise dem, når du sidder eller står op. Det er for at undgå, at tabletten sætter sig fast i dit spiserør.

Praktiske råd

Tabletter med modificeret udløsning må ikke knuses, da den forlængede virkning af tabletter da går tabt. Hvis der er delekærv i tabletten kan den godt deles. Spørg på apoteket eller læs i indlægssedlen om din tablet kan deles.

Holdbarhed og opbevaring

Tabletter skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Tabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.