Chat with us, powered by LiveChat Tabletter
Medicin

Tabletter

Beskrivelse

Tabletter er faste doserede lægemidler, som du skal spise. Tabletter er den mest almindelige lægemiddelform. De findes også som brusetabletter, depottabletter, enterotabletter, dispergible tabletter, opløselige tabletter, resoribletter, smeltetabletter, sugetabletter og tyggetabletter.

Anvendelse

Tabletter virker på den måde, at de bliver opløst enten i mavesækken eller i tarmen. Herefter bliver det aktive lægemiddelstof ført rundt i kroppen via blodet. Du skal synke tabletter med mindst et halvt glas vand, og du skal spise dem, når du sidder eller står op. Det er for at undgå, at tabletten sætter sig fast i dit spiserør.

Praktiske råd

Hvis tabletten er så lille, at du har svært ved at dele den, kan du på apoteket købe en tabletdeler, der gør det lettere at dele tabletten.

Bemærk

Du kan som regel dele eller knuse tabletter. Det må du dog oftest ikke, hvis de har et overtræk eller et specielt navn, for eksempel retard eller depot. Læs indlægssedlen, eller spørg på apoteket.

Holdbarhed og opbevaring

Tabletter skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Tabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.