Chat with us, powered by LiveChat Dispergible tabletter
Medicin

Dispergible tabletter

Beskrivelse

Dispergible tabletter er faste doserede lægemidler, som du skal indtage gennem munden enten ved at opløse dem i lidt vand lige inden indtagelsen eller ved at lægge den på tungen. Dispergible tabletter virker lige så hurtigt som almindelige tabletter.

Anvendelse

Dispergible tabletter minder om smeltetabletter og kan lægges på tungen, hvorefter de opløses. Dispergible tabletter kan også opløses i en lille skefuld vand inden de indtages. Dispergible tabletter er en fordel til personer, der har svært ved at sluge tabletter samt til børn. Dispergible tabletter der lægges på tungen kan tages uden vand, og er således velegnet til at have med på rejser eller steder, hvor vand er uden for rækkevidde.

Praktiske råd

Den dispergible tablet opløses i en lille skefuld vand inden den indtages eller også lægges den på tungen, hvorefter den hurtigt bliver opløst af sig selv.

Bemærk

Det anbefales at opløse tabletten i lidt vand inden den gives til børn under 6 år, for at undgå, at barnet fejlsluger tabletten. Dipergible tabletter kan også synkes hele med et glas vand eller tygges.

Holdbarhed og opbevaring

Dispergible tabletter skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Tabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.