Chat with us, powered by LiveChat Rygestop
Vejen til et vellykket rygestop
Parat til et røgfrit liv?
Vil du gerne holde op med at ryge?
Du er ikke alene – 62% af alle rygere vil gerne stoppe. Fordelene ved at blive røgfri er mange – fra et bedre helbred, et sundere udseende og til de ekstra penge, du får til rådighed. Alligevel frygter du måske, om du kan gennemføre et rygestop. Der er mange beretninger om abstinenser, rygetrang og humørsvingninger. Måske har du selv prøvet at stoppe før – uden held.
Det svære er ikke at stoppe. Det svære er at holde fast.
Hver 3. ryger har forsøgt at stoppe tre eller flere gange, men der er heldigvis hjælp at få.
Poster image
Få hjælp til dit rygestop. Så flerdobler du dine chancer for at lykkes.
Mange prøver utallige gange, før det lykkes at blive røgfri. Én af årsagerne er, at det er vanskeligt at gennemføre et rygestop på egen hånd. Men der er håb forude. Nøglen til et vellykket rygestop er nemlig at få hjælp undervejs. Hvis du kombinerer nikotinerstatning med et rygestopforløb, viser undersøgelser, at du flerdobler dine chancer for succes.
Glæd dig til et røgfrit liv
Abstinenser kan ganske rigtigt være svære at undgå i starten, men der er meget at glæde sig til i dit nye røgfrie liv. Du vil hurtigt opleve, at de positive effekter af dit rygestop fylder mere og mere. Du føler dig friskere, din blodcirkulation er bedre, din smags- og lugtesans er forbedret, dit åndedræt er styrket, din hud og dine tænder er blevet pænere, og på længere sigt er risikoen for bl.a. kræft og blodpropper formindsket.
Efter 20 min
Blodtryk og puls bliver normal
Efter 1 døgn
Nikotin og kulilte er næsten ude af blodet. Dine lunger begynder at rense sig selv, og det kan give hoste.
2 døgn - 2 uger
Din smags- og lugtesans er blevet markant bedre
2 uger - 2 måneder
Dit kredsløb bliver gradvist bedre
1 måned
Din hud har fået en friskere farve
Du har stoppet den hurtige ældning af huden (rynker)
1 år
Din risiko for at få en blodprop er nu halveret
Kilde: Stoplinien
Hjælp til rygestop
Vi ved, hvordan du skal behandles, også når det gælder rygestop.
Når du har besluttet dig for at blive røgfri, findes der mange muligheder for at få hjælp til at lykkes. På alle landets apoteker kan du komme direkte ind fra gaden og få støtte og vejledning til dit rygestop. Nogle apoteker står selv for rygestopkurser, i andre tilfælde kan apoteket henvise til hvilke rygestopforløb, der findes i dit lokalområde.
Find dit nærmeste apotek
Illustration af produkter til nikotinerstatning - plaster, inhalator og tyggegummi
Produkter med nikotin som hjælp til rygestop

Nikotinerstatning kan være en hjælp til gradvist at vænne din krop af med den fysiske nikotinafhængighed. Der findes flere forskellige former for håndkøbslægemidler med nikotin, f.eks. plastre, tyggegummi og mundspray.

Det er en god ide at få vejledning om de forskellige nikotinerstatningsprodukter, som findes. Apoteket kan hjælpe dig med at finde det middel, der passer bedst til dig, og vejlede dig om dosering og korrekt brug, så du undgår fysiske abstinenser og dermed risikoen for et tilbagefald.

Sidst, men ikke mindst, kan apoteket hjælpe dig med, hvordan du trapper ud igen og bliver helt uafhængig af nikotin.

Se apotekets artikel om nikotinerstatning
Hold motivationen oppe med e-kvit

Et vellykket rygestop kræver planlægning og vilje, og den allervigtigste faktor er din egen motivation. Der vil være dage, som er svære, men også her er der hjælp at hente - endda lige ved hånden. E-kvit er et skræddersyet online rygeafvænningsprogram udviklet af Danmarks Apotekerforening i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse.

Når du har sat din personlige stopdato på e-kvit, får du støtte til dit rygestop i form af motiverende beskeder, videoer og øvelser. E-kvit har også en meget aktiv blog, hvor brugere deler erfaringer og masser af opbakning med hinanden.

Læs mere om ekvit.dk
Download appen e-kvit her
Download på App StoreDownload på Google play
Stoplinien
Et andet nyttigt sted at hente information og støtte er Stoplinien, som bl.a. tilbyder gratis telefonrådgivning på tlf. 8031 3131
Chat døgnet rundt
Apotekets chat er åben 24/7
Der er ingen grund til at vente med at få hjælp, hvis du får brug for et godt råd eller oplever problemer i forbindelse med dit rygestop. Skriv til os på vores anonyme chat og få hjælp af en apoteksansat. Vi sidder parate døgnet rundt.
Chat med apoteket