Chat with us, powered by LiveChat Depotkapsler
Medicin

Depotkapsler

Beskrivelse

Kapsler er faste, doserede lægemidler, som består af et flydende, halvfast eller fast lægemiddelstof, der er omgivet af en kapsel. Kapselvæggen kan være blød eller hård. Kapsler blev oprindeligt fremstillet for at dække over et lægemiddelstofs smag eller lugt. Senere fandt man ud af, at kapslen beskytter lægemidlet mod luftens fugtighed og lys. Desuden er kapsler nemme at farve. Det gør de enkelte lægemidler lettere at identificere. Depotkapsler er kapsler, hvor lægemidlet afgives over en længere periode. Det betyder, at lægemidlet virker i længere tid.

Anvendelse

Du skal indtage depotkapsler gennem munden. Du skal indtage dem, når du sidder eller står op med mindst et halvt glas vand. Det er for at undgå, at kapslen sætter sig fast i spiserøret. De fleste depotkapsler skal synkes hele.

Praktiske råd

Depotkapsler kan være almindelige kapsler, der indeholder depotgranulat. Nogle af disse kan deles på midten, så indholdet kan drysses ud over for eksempel lidt yoghurt. Se på pakningen, og læs indlægssedlen, om det er muligt med det præparat, som du bruger. Indholdet i depotkapsler må ikke tygges eller knuses.

Bemærk

Depotpræparater må ikke knuses, fordi depotvirkningen så bliver ødelagt, og du får en for stor dosis lægemiddel på én gang.

Holdbarhed og opbevaring

Depotkapsler skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Depotkapsler kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.