Chat with us, powered by LiveChat Kapsler med modificeret udløsning
Medicin

Kapsler med modificeret udløsning

Beskrivelse

Kapsler med modificeret udløsning er faste doserede lægemidler, som du skal indtage gennem munden. Kapsler med modificeret udløsning er fremstillet, så du skal tage kapslen færre gange daglig end du ville skulle tage en almindelig kapsel for at opnå den samme virkning.

Anvendelse

Kapsler med modificeret udløsning virker på den måde, at de over en længere periode bliver opløst enten i mavesækken eller i tarmen. Herefter bliver det aktive lægemiddelstof ført rundt i kroppen via blodet. Du skal synke kapsler med modificeret udløsning med mindst et halvt glas vand, og du skal spise dem, når du sidder eller står op. Det er for at undgå, at kapslen sætter sig fast i dit spiserør.

Praktiske råd

Kapsler med modificeret udløsning kan ikke deles. I nogle tilfælde kan kapslen åbnes og indholdet drysses ud på maden. Du må ikke knuse kapslen eller pulveret i kapslen, da den forlængede virkning af kapslen da går tabt. Spørg på apoteket eller læs i indlægssedlen, hvordan du skal tage din kapsel.

Holdbarhed og opbevaring

Kapsler skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Kapsler kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.