Chat with us, powered by LiveChat Enterokapsler
Medicin

Enterokapsler

Beskrivelse

Kapsler er faste doserede lægemidler, der består af et flydende, halvfast eller fast lægemiddelstof, som er indesluttet i en kapsel. Kapselvæggen kan være blød eller hård. Kapsler blev oprindeligt fremstillet for at dække over et lægemiddelstofs smag eller lugt. Senere fandt man ud af, at kapslen beskytter lægemidlet mod luftens fugtighed og lys. Kapsler er også nemme at farve. Det gør, at de enkelte lægemidler er lette at identificere. Enterokapsler er kapsler, hvor lægemiddelstoffet først bliver frigivet, når kapslen har passeret det meget sure miljø i mavesækken og har nået tarmen. Derfor går der længere tid, før lægemidlet begynder at virke end ved en almindelig kapsel.

Anvendelse

Du skal indtage enterokapsler gennem munden sammen med rigelig væske. Du må ikke knuse eller tygge enterokapsler. Du skal synke enterokapsler med mindst et halvt glas vand, og du skal sidder eller stå op, når du tager dem. Det skal du gøre for at modvirke, at kapslen sætter sig fast i spiserøret. Nogle enterokapsler skal du synke hele, mens du kan dele andre. Se på indlægssedlen, eller spørg på apoteket.

Bemærk

Du må ikke tage enteropræparater sammen med varme drikke. Det skyldes, at varmen kan ødelægge det overtræk, som gør, at granulatet kan passere mavesækken uden at opløses dér.

Holdbarhed og opbevaring

Enterokapsler skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Enterokapsler kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.