Chat with us, powered by LiveChat Kapsler
Medicin

Kapsler

Beskrivelse

Udover almindelige kapsler findes depotkapsler og enterokapsler. Kapsler er faste doserede lægemidler. De består af et flydende, halvfast eller fast lægemiddelstof, der er indesluttet i en kapsel. Kapselvæggen kan være blød eller hård. Kapsler blev oprindeligt fremstillet for at dække over et lægemiddelstofs smag eller lugt. Senere fandt man ud af, at kapslen beskytter lægemidlet mod luftens fugtighed og lys. Kapsler er også nemme at farve. Det gør, at de enkelte lægemidler er lette at kende fra hinanden.

Anvendelse

Du skal indtage kapsler gennem munden, og de skal synkes med mindst et halvt glas vand. Det skal sidde eller stå op for at forhindre, at kapslen sætter sig fast i spiserøret.

Praktiske råd

Nogle kapsler kan deles, hvorved indholdet kan tages ud. Derefter kan det spises på for eksempel en skefuld yoghurt. Andre kapsler skal synkes hele. Læs indlægssedlen eller spørg på apoteket.

Bemærk

Der findes kapsler, der indeholder pulver til inhalation, og som ligner almindelige kapsler. Disse kapsler må ikke sluges, men skal bruges i det tilhørende inhalationsapparat.

Holdbarhed og opbevaring

Kapsler skal opbevares tørt og ved stuetemperatur. Der findes kapsler som skal opbevares i køleskab, hvis det er tilfældet vil det stå på pakningen. Kapsler kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.