Chat with us, powered by LiveChat Vaginaltablet
Medicin

Vaginaltablet

Beskrivelse

Vaginaltabletter er faste doserede lægemidler, som du skal anbringe i skeden. De fleste virker lokalt i skeden.

Anvendelse

Vaginaltabletter skal du bruge mod lidelser i skeden som for eksempel svamp.

Praktiske råd

Det er bedst, at du sætter vaginaltabletten op i skeden ved sengetid. For det første er der størst chance for, at lægemidlet bliver på sin plads. For det andet er der mindre risiko for udsivning når du ligger ned. Benyt eventuelt trusseindlæg for at beskytte undertøjet de dage, hvor behandlingen står på, da du kan opleve let udflåd.

Bemærk

Du skal placere vaginaltabletter dybt i skeden. De er lettere at føre ind, hvis du sidder overskrævs på toilettet, ligger ned eller står op med den ene fod på en stol. Du skal ikke fugte vaginaltabletter, inden du bruger dem. Bemærk, at det ikke er alle præparater til behandling af infektioner i skeden, som skal anbringes i skeden. Nogle skal du indtage gennem munden. Læs indlægssedlen, eller spørg på apoteket.

Holdbarhed og opbevaring

Vaginaltabletter skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Vaginaltabletter kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares, så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.