Chat with us, powered by LiveChat De fleste vagitorier virker lokalt i kvindens skede
Medicin

Vagitorier

Beskrivelse

Vagitorier er faste doserede lægemidler, som du skal placere i skeden. De fleste virker lokalt i skeden.

Anvendelse

Vagitorier skal du bruge mod lidelser i skeden, for eksempel svamp eller til tørhed pga. hormonmangel.

Praktiske råd

Du skal placere vagitorier højt i skeden. Nogle kan du få med indføringshylster. Vagitorier, der ligner suppositorier, altså har torpedo- eller granatform, bør fugtes med vand inden indføring. Det mindsker irritationen. Det er lettere at føre ind, hvis du sidder overskrævs på toilettet, ligger ned eller står op med den ene fod på en stol. Det er bedst at indføre vagitorier ved sengetid. For det første er der størst chance for, at lægemidlet bliver på sin plads. For det andet er der mindre risiko for udsivning når du ligger ned. Benyt eventuelt trusseindlæg for at beskytte undertøjet de dage, hvor behandlingen står på, da du kan opleve let udflåd.

Bemærk

Bemærk, at det ikke er alle præparater til behandling af infektioner i skeden, som skal anbringes i skeden. Nogle skal du indtage gennem munden.

Holdbarhed og opbevaring

Medicin skal opbevares tørt og ved stuetemperatur, hvis der ikke står andet på pakningen. Medicin kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.