Chat with us, powered by LiveChat Savner du hjælp til rygestop? Spørg på apoteket.
Rådgivning

Få hjælp til rygestop på apoteket

Flere og flere søger hjælp til at blive røgfri. Apoteket har rygestopinstruktører, der kan hjælpe dig effektivt igennem et rygestop.

Vil du gerne holde op med at ryge?

Har du brug for at blive holdt fast i din beslutning om at stoppe med at ryge? Har du prøvet det før? Er du bange for at tage på i vægt? Vil du vide mere om dine helbredsmæssige gevinster ved at holde op med at ryge? Så lad apotekets rygestoprådgiver hjælpe dig, hvis du har problemer med at stoppe med ryge.

Apoteket kan rådgive dig om, hvordan du bedst kan stoppe med at ryge

Apoteket kan give dig hjælp til rygestop med:

  • Værktøjer til at komme godt igennem et rygestop, holde vægten og fortsætte med at være røgfri
  • Masser af støtte
  • At teste din nikotinafhængighed
  • At rådgive om nikotinerstatning.
Nogle apoteker tilbyder også et rygestopforløb. Det kan være et individuelt forløb eller i grupper. Du kan kontakte Stoplinjen på tlf. 80 31 31 31 for at høre hvor det nærmeste rygestopforløb findes i forhold til hvor du bor eller arbejder. Du kan også søge på www.stoplinjen.dk

Det individuelle forløb består af fem samtaler

Et individuelt rådgivningsforløb består af 5 samtaler med en rygestoprådgiver. I løbet af de 5 samtaler hjælper rygestoprådgiveren dig med de udfordringer som du oplever ved et rygestop.

Rygestop i grupper forløber over seks uger

Ønsker du et fællesskab, hvor I støtter hinanden og deler erfaringer, så er et gruppeforløb måske noget for dig.

Det består af fem møder á 2 timer. De første 2 møder forbereder I jeres rygestop, mens de tre sidste handler om at fastholde rygestoppet.
Kvit smøgerne

Information til kommuner samt offentlige og private virksomheder

Kommuner samt offentlige og private virksomheder, der er interesserede i at høre mere om apotekets rygestopkurser, er velkomne til at kontakte det lokale apotek eller Danmarks Apotekerforening på tlf. 33 76 76 00 for spørgsmål om igangsættelse af rygestopkurser.
læs om Kom og kvit

FAQ

  • Apoteket kan tilbyde hjælp og vejledning til at stoppe med at ryge. De har rygestopinstruktører, der kan guide og støtte dig effektivt gennem et rygestop.

  • Du kan få hjælp fra apoteket ved at tale med en rygestoprådgiver. De kan rådgive dig om, hvordan du bedst kan stoppe med at ryge og give dig værktøjer til at komme igennem rygestoppet, holde vægten og fortsætte med at være røgfri. De kan også hjælpe med at teste din nikotinafhængighed og rådgive om nikotinerstatning.

  • Nogle apoteker tilbyder et rygestopforløb, der enten kan være individuelt eller i grupper. Et individuelt forløb består af fem samtaler med en rygestoprådgiver, hvor du får hjælp til at tackle udfordringerne ved et rygestop. Et gruppeforløb strækker sig over seks uger og består af fem møder á 2 timer. De første to møder er dedikeret til at forberede rygestoppet, mens de tre sidste fokuserer på at fastholde rygestoppet.

  • Du kan kontakte Stoplinjen på telefonnummer 80 31 31 31 for at få oplysninger om det nærmeste rygestopforløb i forhold til din bopæl eller arbejdsplads. Du kan også søge på www.stoplinjen.dk for yderligere information.

  • Kommuner og offentlige samt private virksomheder, der er interesserede i at få mere information om apotekets rygestopkurser, kan kontakte det lokale apotek eller Danmarks Apotekerforening på telefonnummer 33 76 76 00 for spørgsmål vedrørende igangsættelse af rygestopkurser.