Beskrivelse

Frysetørrede tabletter er lægemidler, der opløses i mundens spyt og synkes, så lægemiddelstoffet optages gennem mave-tarm-kanalen.

Anvendelse

Du kan enten opløse den frysetørrede tablet i vand og drikke opløsningen eller placere den på eller under tungen, hvor den hurtigt bliver opløst i spyttet, som synkes. Du kan se i indlægssedlen, hvad der gælder for opløsning og placering i forhold til tungen.

Fordele ved frysetørrede tabletter:

  • De virker hurtigere end almindelige tabletter, da de allerede er opløst, når de kommer ned i mavesækken.
  • Du behøver ikke at drikke væske til, når du tager en frysetørret tablet.
  • De er nemme at tage med på ture og rejser, da de ikke er følsomme overfor temperaturer i varmere klimaer.

Praktiske råd

Frysetørrede tabletter kan indtages både med og uden vand.

Bemærk

Frysetørrede tabletter er ikke egnede til brug på eller under tungen, hvis du lider af mundtørhed.

Der findes kun meget få frysetørrede tabletter på markedet, så det vil sjældent være muligt at vælge en frysetørret tablet, som ellers er et velegnet til dig, der har synkebesvær eller svært ved at sluge tabletter og kapsler. Andre alternativer kan være brusetabletter, dispergible tabletter, resoribletter og smeltetabletter

Holdbarhed og opbevaring

Frysetørrede tabletter har generelt lang holdbarhed, da frysetørringen fjerner al væske fra tabletmassen. De skal opbevares i den originale emballage, så de er beskyttet mod fugt.

Du kan se på udløbsdatoen på pakningen, hvor længe de kan holde sig. Når du læser indlægssedlen, skal du lægge mærke til, om holdbarheden er kortere, hvis du har brudt pakningen.

Medicin skal altid opbevares, så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.