Chat with us, powered by LiveChat Bliv vaccineret mod influenza og covid-19 på apoteket

Vaccination mod influenza og covid-19: Det bedste forsvar starter med to stik

Er du fyldt 65 år eller er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, kan du gratis blive vaccineret mod influenza og covid-19 på apoteket. Førtidspensionister kan blive vaccineret mod influenza. Det samme kan børn 2-6 år, og de undgår nåle og klarer den med et pust i næsen.
Er du fyldt 65 år eller er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, kan du gratis blive vaccineret mod influenza og covid-19 på apoteket. Førtidspensionister kan blive vaccineret mod influenza. Det samme kan børn 2-6 år, og de undgår nåle og klarer den med et pust i næsen.

Se her, hvilke apoteker der vaccinerer mod influenza og covid-19.

Risikoen for alvorlig sygdom med influenza og covid-19 stiger med alderen. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle på 65 år og derover bliver tilbudt gratis vaccinationer mod begge sygdomme. 

Det samme gælder yngre personer, der har sygdomme og tilstande, som øger risikoen for at få et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19. Det kan eksempelvis være kronisk lungesygdom, diabetes, svær overvægt, hjertekarsygdomme, svært nedsat immunforsvar eller graviditet. Også her kan begge infektioner være alvorlige.


Ud over personer, der er fyldt 65 år, gælder det personer med

 • kroniske lungesygdomme
 • hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk)
 • diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
 • medfødt eller erhvervet immundefekt, kræft i behandling med kemoterapi eller personer i anden immundæmpende behandling
 • påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
 • kronisk lever- eller nyresygdom
 • andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • svær overvægt (BMI>35)
 • alvorlige sygdomme/tilstande, som medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko (fx personer med svær psykisk lidelse, Downs syndrom eller svært misbrug)
 • gravide i 2. eller 3. trimester (har passeret 13. graviditetsuge)
 • i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt eller børn i øget risiko for alvorlig influenza eller covid-19

Bliv vaccineret på apoteket

Derfor kan du fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024 blive gratis vaccineret på en lang række apoteker over hele landet eller på et af de regionale vaccinationscentre. Er du fyldt 65 år, får du en indkaldelse i e-Boks/Digital Post - eller pr. brev, hvis du er fritaget for Digital Post.
Apoteksskilt - logobrik
Fra 1. oktober kan du blive vaccineret mod influenza og covid-19 på apoteket. Der kommer snareste et kort over de knap 300 apoteker, hvor du kan blive vaccineret.

Influenzavaccination børn 2-6 år

Børn i alderen 2-6 år anbefales vaccination mod influenza. Det mindsker deres risiko for at få influenza og at smitte resten af familien. Vaccinen gives som et pust i hvert næsebor, og det skal barnet have to gange med en måneds mellemrum.

Forældre til børn i denne aldersgruppe får en invitation til vaccination i e-Boks/Digital Post.

Bestil tid eller kom forbi

Alle i risikogrupperne kan fra 20. september bestille tid til vaccinationwww.vacciner.dk. Du kan også vælge at blive vaccineret på apoteket uden tidsbestilling, da mange apoteker også tilbyder ’drop in-vaccination’.

Er du er en del af risikogrupperne under 65 år, sker vaccinationen på ’tro og love’. Det vil sige, at du selv står inde for, at du tilhører en af risikogrupperne. Også her kan du på www.vacciner.dk bestille tid til vaccination eller blot møde op på apoteket i det tidsrum, hvor der vaccineres uden tidsbestilling. Her skal du udfylde en tro- og loveerklæring, der bekræfter, at du tilhører gruppen af særligt sårbare. Spørg eventuelt din læge, hvis du er i tvivl om dette. 

Bemærk, at børn og unge i alderen 7-18 år, der tilhører en af risikogrupperne, skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter. 
De fleste apoteker tilbyder ’drop in-vaccination’ mod influenza og covid-19

Influenzavaccination til førtidspensionister

Førtidspensionister tilbydes gratis vaccination mod influenza.

Vaccination uden for risikogruppe og firmaftaler

Der er også mulighed for vaccination, selvom du ikke tilhører en af risikogrupperne.

Influenza

Det er muligt at købe sig til en vaccination mod influenza på apoteket.

Se priser og find apoteker, der tilbyder vaccination mod covid-19 for privatbetalere og firmaer

Covid-19

Det er muligt at købe sig til en vaccination mod covid-19 på apoteket.

Se priser og find apoteker, der tilbyder vaccination mod covid-19 for privatbetalere og firmaer

Firmaaftaler

Få mere at vide om firmaaftaler om vaccination hos Apovac

Appen "apoteket" viser dine vaccinationer

Apotekets app kan hjælpe dig med et overblik over, hvilke vaccinationer du har fået, og hvornår.

Logo for "apoteket" appen

Du kan læse mere om appen her, hvor du også finder en guide til download: